• Evenemang idag
Tisdag
28
November 2017
Landskrona stadsbibliotek Landskrona

Draken: Ett Nödvändigt Monster

Johanna Paulsson berättar tisdagen den 28 november klockan 18.00 på Landskrona stadsbibliotek om de bevingade bestarnas globala plats i kulturhistorien, drakmyternas ursprung och drakdödarmotivet som aldrig tycks bli omodernt.

Drakar har i alla tider fått symbolisera såväl makten som ondskan och det okända. Deras närkamp med helgon och hjältar som Sankt Göran och Siegfried är sagor för vuxna som aldrig upphör att fascinera. Än i dag fortsätter dessa mytologiska monster att flyga och flejma i alla möjliga sammanhang.

Johanna Paulsson är frilansande kulturjournalist och driver bloggen
http://www.alltomdrakar.se/

Arr: Landskrona stadsbibliotek och projektet Flyga drake.
Flyga drake, drivs av Landskronas fritids- och kulturförvaltning samt Hemslöjden Skåne, med stöd från Kulturrådet och Region Skåne.

I siffror

46 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona stadsbibliotek). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Draken: Ett Nödvändigt Monster, Landskrona stadsbibliotek

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari