• Evenemang idag
Söndag
4
Mars 2018
Landskrona museum Landskrona

Vernissage: Snipp & Snopp

Välkomna på vernissage!
Invigning kl 14:00.
Åsa Karlsson, biträdande museichef, hälsar välkommen.

Författaren Tony Cronstam live-tecknar.

Fri entré, ingen föranmälan behövs.

Alteljé Nell håller specialöppet kl 13-16. Gör lerfigurer inspirerade av Snipp och Snopp och deras vänner.

Lär känna Snipp och Snopp! Genom utdrag ur barnböckerna om figurerna Snipp och Snopp och uppbyggda miljöer får stora som små besökare uppleva en utställning som lockar till lek, funderingar och eftertanke. Här behandlas frågor som: Är det någon skillnad på någon som har en snippa, och någon som har en snopp? Vad är en familj egentligen? Och måste hjälten alltid vara likadan i alla sagor?

Snipp bjuder in till kalas och alla är välkomna. Ett bord står dukat, redo för en stunds lek. I Snipps rum skrivs sagor om annorlunda hjältar. Vågar du gå in i den kusliga skogen? Slå dig ner och läs böckerna om Snipp och Snopp. Dansa och sjung med i Snipp och Snopps egen sång och färglägg bilderna i den jättestora målarboken.

Tony Cronstam, författaren bakom böckerna, har hittills gett ut fyra böcker om figurerna med förhoppningen att bryta könsstereotyper och kroppstabun. Han har en bakgrund som illustratör och Bamsetecknare sedan 1990, men är kanske mest känd som upphovsmakaren till serien om sköldpaddan Elvis (sedan 2000).

I siffror

12 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

90 st

har besökt evenemanget på Landskrona.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Landskrona museum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vernissage: Snipp & Snopp, Landskrona museum

POPULÄRT I Landskrona JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Landskrona.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Landskrona. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April